Про це повідомляють в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА з посиланням на оперативні дані збору врожаю, оприлюднені Міністерством аграрної політики та продовольства України.
Площі посіву овочевих культур в області у поточному році по всіх категоріях господарств склали 43,5 тис.га (101,0 % до минулого року). В структурі площ 65,0% займають основні культури борщового набору, а саме: капуста – 34,4%, морква – 10,6%, цибуля – 10,1%, буряк столовий – 9,9%. Площі їх посіву збільшились від 2 до 9 відсотків, зокрема: цибулі – на 8,9 % ( площа посіву 4,4 тис.га), капусти на 2,6% (15,0 тис.га), моркви на 1,9% (4,6 тис. га).
Салатні та зелені овочі займають 35,0 %, з яких збільшені площі помідорів на 2,3%, гарбузів на 8,2%, перцю стручкового на 8,4%, горошку зеленого на 6,4%.
«Аграрії Львівщини з розумінням підійшли до подолання кризових у виробництві овочів наслідків у результаті затоплення і окупації низки областей, збільшивши посівні площі від 2 до 9 % по окремих «борщових» і салатних культурах. На збільшення обсягів зібраних овочів також вплинула реалізація в області регіональної програми по відшкодуванню вартості високорепродукційного сертифікованого насіння, оскільки посів такого насіння забезпечує на 20-30% більшу врожайність», – зазначила директорка департаменту АПР Львівської ОВА Тетяна Гетьман.
Коментарі