Львів’янин, який спричинив смертельну ДТП, оскаржив 5-річний вирок та отримав суворіше покарання

У вересні минуло року 24-річного львів’янина засудили до п’яти років ув’язнення за смертельну ДТП, у якій загинули двоє підлітків. Засуджений Василь Я. не погодився із вироком і подав апеляцію.

08.02.2024
Львів’янин, який спричинив смертельну ДТП, оскаржив 5-річний вирок та отримав суворіше покарання

Замість зменшення вироку, Апеляційний суд Львова, вирішив що попереднє покарання було занадто м’яким, та засудив львів’янина до восьми років позбавлення волі, йдеться у вироку, повідомляє Lviv.media.

Ааварія сталася 12 вересня 2021 року. Тоді 22-річний львів’янин проїжджав ділянку дороги, що поблизу села Колоденці Львівського району. Разом з ним в автомобілі було ще четверо людей — троє хлопців віком 17, 24 та 26 років, а також 17-річна дівчина. Раптом водій втратив контроль та з’їхав з дороги, авто перекинулось. Внаслідок ДТП двоє неповнолітніх отримали важкі травми та загинули. Ще один пасажир авто через отримані під час аварії травми втратив здатність ходити.

У вересні 2023 року суд призначив 24-річному водієві покарання — 5 років ув’язнення. З таким вироком засуджений не погодився та подав апеляцію. В апеляції сторона захисту просила врахувати щире каяття Василя Я., його недосвідченість та суспільну діяльність — після аварії львів’янин почав безплатно ремонтувати автомобілі, які відправляли військовим. Натомість прокуратура подала зустрічну апеляцію, в якій вимагала більш суворого покарання для винуватця ДТП.

Львівський апеляційний суд не виявив каяття обвинуваченого щирим, адже він попросив вибачення перед потерпілими лише в залі суду, до цього плутався в показаннях та ніяк не відшкодував заподіяну постраждалим шкоду.

“На думку колегії суддів, суд першої інстанції, призначаючи обвинуваченому 24-річному львів’янину основне покарання у виді позбавлення волі строком на п’ять років не врахував та не надав належної оцінки обставинам вчинення кримінального правопорушення, ступеню їх тяжкості та наслідкам, що настали. Зокрема судом не враховано, що в цьому випадку йдеться про смерть двох неповнолітніх осіб, а ще одна особа молодого віку отримала тяжкі тілесні ушкодження, внаслідок чого отримала інвалідність першої групи та втратила можливість самостійно пересуватися”, — йдеться у вироку.

Суд вирішив скасувати попереднє рішення суду та призначити 24-річному львів’янину більш суворе покарання — 8 років ув’язнення з забороною керувати транспортом на три роки. Засуджений може подати касаційну скаргу впродовж трьох місяців.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.