Боррель розповів, які три уроки з контрнаступу ЗСУ світ має винести для себе

Контрнаступ Збройних сил України на Харківському напрямку показав світу, що українським військовим треба і надалі надавати допомогу. Крім того, дії ЗСУ дали ще три уроки.

21.09.2022
Боррель розповів, які три уроки з контрнаступу ЗСУ світ має винести для себе
Фото з відкритих джерел

Про це розповів голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель.

За підсумками контрнаступу Збройних сил України, на думку Борреля, світ має засвоїти три уроки.

Перший урок – росія вже програє війну. Про це свідчить швидкість просування українських військ, відступ окупаційних сил, які кинули значну кількість техніки, та деморалізація російських солдатів.

Другим уроком Боррель назвав правильну стратегію Європи. Йдеться про рішення на початку повномасштабної війни не брати безпосередньої участи у конфлікті, а мобілізувати величезні економічні та військові ресурси, щоб дозволити українцям відновити свій суверенітет.

І третій урок, на думку Борреля – недоречність прогнозів термінів закінчення війни. Світові варто посилити військову та економічну підтримку України, адже воєнні дії тривають. А говорити про закінчення війни – перебільшений оптимізм.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.