Бій за крісло у вересні стане вирішальним

Зміни, які сьогодні відбуваються в багатьох міністерствах – найобговорюваніша тема в суспільстві. Зокрема, ходили розмови і за зміни в керівному складі Міненерго, яке сьогодні має стратегічне значення для нашої держави та нашого Львівсько-Волинського вугільного басейну.

06.09.2024
Бій за крісло у вересні стане вирішальним

Але питання стоїть не тільки в Міненерго, а й в ДП «Львіввугілля», яке майже ніколи не було підконтрольне «смотрящому» Андрію Венгрину.

Сьогодні майже усі проблеми, з яким зіштовхується структура «Львіввугілля» та шахтарі, зʼявляються з подачі самого Венгрина, бо він до останнього намагається через свій вплив на вугільну галузь, на Центренерго, Укренерго «запхати» свою людину на посаду генерального директора «Львіввугілля».

Проблеми із заборгованістю по заробітній платі давно можна було би вирішити, якби вони не пхали палки в колеса. Це штучно створені перешкоди, щоб посіяти паніку в шахтарських колективах, налаштувати шахтарів проти свого генерального директора.

А тоді з’являється «лицар на білому коні», який показово частково вирішить цю проблему. Але, як ми знаємо, ненадовго. Найголовніше – дорватися до корита, а далі красти, красти, красти…

Тому зараз для Венгрина настав той час і можливість, поки «не дай Боже» не відбулися зміни на ключових посадах держави, які можуть призвести до втрати його впливу на вугільну галузь.

Вже у вересні в генерального директора ДП «Львіввугілля» вчергове закінчується строковий контракт, і щоб його не продовжили, Венгрин включив усі важелі свого впливу та підготував своїх кандидатів на посаду генерального.

Різні прізвища звучать, зокрема і «Смеречанський», якого ми вже помітили в його команді, бо керівні посади на підконтрольній йому шахті «Надія» Венгрин будь-кому не роздає.

Тому вересень буде жарким та вирішальним як для ДП, так і для майбутнього шахтарів. Результати роботи команди Вергрина ми постійно бачимо та чуємо в ЗМІ. Про гуні затримання, розкрадання тощо. Шкода буде спостерігати за тим, якщо все-таки йому вдасться прибрати до рук найбільше вугільне держпідприємство, а вже тоді буде пізно махати руками…

Олександр Клімов

Джерело

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.