Американські хірурги прооперували у Львові 20 дітей з вадами обличчя

Впродовж п’яти днів команда лікарів зі США на чолі з відомою хірургинею Оксаною Джексон допомагали українським дітям.

05.03.2024
Американські хірурги прооперували у Львові 20 дітей з вадами обличчя

Найменшій дитині – 4 місяці, найстаршій – 17 років, повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Зокрема медики прооперували однорічну Віку, яку львівські лікарі ведуть з другого дня життя.

«Дівчинка Віка – з Тернопільщини. Вона народилася з розщілиною губи і невеличкою деформацією вушка. Скоригувати цю ваду раніше наші лікарі не могли, бо спершу мали вирішили проблему, яка загрожувала її життю. Дитина народилася з атрезією стравоходу – це вроджена вада розвитку, під час якої орган поділений на кілька сегментів, що не зʼєднані між собою. Новонароджена не могла дихати та їсти. Наші хірурги змогли виправити цю патологію. І тепер спільно з американськими колегами взялися скоригувати і вроджену ваду обличчя», – розповів Андрій Дворакевич, керівник Центру хірургії лікарні святого Миколая.

Лікарі зʼєднали кутики губ дівчинки та виконали пластику вушка. Операція минула добре.

Загалом американсько-українська команда хірургів виконала 20 складних операцій. Однією із найскладніших була реконструкція вуха. Лікарі працювали з різноманітними вадами обличчя: розщілини губ і піднебіння, та зумовлені цими патологіями розлади мовлення, синдром Поланда, деформації носа та вух, лицьовий параліч, ліпоми, вроджені невуси, опіки та шрами.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.