Адвоката коригувальника ударів по Яворівському полігону затримали на хабарі

СБУ та поліція затримали на хабарі відомого львівського адвоката Ярослава Гандзюлевича, який захищає у судах поплічницю Медведчука Інну Іваночко та колишнього КГБіста Олександра Косторного.

11.08.2023
Адвоката коригувальника ударів по Яворівському полігону затримали на хабарі

Як повідомляє “Zaxid.net”, адвокат отримав понад 4 тис. доларів за вплив на суд щодо зміни запобіжного заходу одному зі своїх підзахисних.

Адвоката затримали 9 серпня під час отримання хабара.

За офіційними повідомленнями, адвокат отримав гроші за вплив на суд щодо зміни запобіжного заходу його підзахисному, який на даний час перебуває під вартою з можливістю внесення застави, на більш м’який. Правоохоронці не повідомляли прізвища затриманого.

За даними ZAXID.NET, затриманим виявився 61-річний львівський адвокат Ярослав Гандзюлевич. Він найбільш відомий як захисник коригувальника ракетних ударів по Яворівському полігону, колишнього КГБіста Олександра Косторного та колишньої очільниці Львівської обласної організації партії «Опозиційна платформа – За життя», соратниці Віктора Медведчука Інни Іваночко. Ці справи перебувають на розгляді у львівських судах. Також він захищав колишню львівську журналістку Олену Бойко (Віщур), яку судили за посягання на територіальну цілісність України. Наразі невідомо, кому зі своїх підзахисних адвокат обіцяв посприяти у пом’якшенні запобіжного заходу.

Ярослав Гандзюлевич є засновником однойменного адвокатського бюро у Львові. На парламентських виборах 2012 року він був представником КПУ в окружній виборчій комісії.

ZAXID.NET спробував отримати коментар у Ярослава Гандзюлевича з приводу його затримання, однак його телефон був вимкнений. 11 серпня суд обрав затриманому адвокату запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою сплати 215 тис. грн застави.

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.