6-річній дитині у Львові видалили пухлину всередині кістки

Медики видалили новоутвір всередині кістки 6-річного Матвійка. Пухлина з’явилася після того, як дитина вдарилася правою ногою.

29.03.2024
6-річній дитині у Львові видалили пухлину всередині кістки

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

Матвійко з Львівщини восени грався на подвір’ї і вдарився ногою. Після цього на гомілці з’явилася припухлість. Тоді батьки звернулися до лікаря, однак тоді гострого хірургічного захворювання медики не виявили. Утім, ніжка в дитини боліла та ще більше припухла. Згодом Матвійку діагностували доброякісну пухлину кістки.

«Новоутвір виник на місці забою і ріс не назовні, а всередину кістки. На момент звернення до наших хірургів він сягав 6 см. А біль, який відчував Матвійко, став уже нестерпним. Адже чимала пухлина перекривала кістково-мозковий канал та посилила в ньому тиск. Хлопчику було важко ступати на ніжку. Ба більше – кінцівка навіть могла перестати рости, позаяк новоутвір розташувався близько до зони росту кістки. Єдиний спосіб цього не допустити та позбавити Матвійка болю – операція», – йдеться у повідомленні.

Під час операції хірурги повністю видалили пухлину, проте на її місці утворився дефект – дірка, яку необхідно було закрити.

«Аби штучно з’єднати кістку, ми використали одинадцяте ребро хлопчика. Таким чином, нам вдалося одномоментно і забрати пухлину, і усунути дефект, що виник внаслідок її видалення», – зазначили у дописі.

Операція минула успішно. Вона тривала протягом двох годин. Зараз дитина відновлюється.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.