10-річній дитині львівські хірурги успішно видалили 7-сантиметрову кісту

Кіста займала 2/3 органа. Спершу думали, що через великі розміри доведеться видаляти і селезінку. Та хірургам вдалося забрати утвір, а селезінку і її функції зберегти.

07.11.2023
10-річній дитині львівські хірурги успішно видалили 7-сантиметрову кісту

Про це повідомляє Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

Максим розповів лікарям, що донедавна його нічого не турбувало. Він займався бойовим гопаком, спортом. Та місяць тому раптово виникло відчуття розпирання у животі і з’явився біль, який посилювався після фізичних навантажень. Мати з сином прийшли до лікарів Центру на консультацію. Під час УЗД у хлопчика виявили великий утвір у селезінці, який займав 2/3 органа.

Кіста селезінки у хлопчика була 7 см. Попередити її виникнення неможливо. Вона буває первинна (вроджена) або постравматична (після удару в селезінку). У Максима, найвірогідніше, була вроджена кіста, яка спершу не давала про себе знати, а згодом почала рости.

Під час лапароскопії медикам вдалось видалити патологічний утвір, зберігши верхній сегмент та його функції

Максим ще у лікарні, за станом його здоров’я спостерігають медики. Підтримати сина приїхав тато, який зараз захищає Україну.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.