Євросоюз планує заборонити постачати унітази в росію

У новий пакет санкцій увійде великий список промислових товарів.

16.02.2023
Євросоюз планує заборонити постачати унітази в росію
Фото: умовне

Посли країн-членів ЄС в рамках переговорів про введення нового пакету санкцій проти росії вивчили 146-сторінковий перелік товарів, які планується заборонити експортувати на територію держави-агресора. До списку увійшли й унітази — один з головних предметів для крадіжки окупантами в Україні.

Як повідомило видання Euobserver, обмеження торкнуться широкого спектру товарів промислового призначення. Сюди відносяться “біде, умивальники, змивні бачки і аналогічна сантехніка”, а також світлодіоди, конопляна пряжа, навантажувачі, поштові сортувальні машини, димові труби, цегла, шини і навіть “пера і наконечники для пера”.

Журналісти в матеріалі про санкції підкреслили, що унітаза немає в кожному п’ятому будинку росії. Це стало символом “добробуту” громадян рф при президенстві путіна. Російські солдати почали їх красти спочатку в Грузії в 2008 році, а тепер в Україні.

“Нехай забирають унітази – вони їм знадобляться в дорозі – і повертаються додому”, – сказав президент України Володимир Зеленський у своїй промові.

Однак репортери також вказали на відсутність у новому пакеті обмежень, які торкнулися б алмазної та ядерної галузей рф. Вони становлять значну частину доходів і генерують кошти для продовження ведення війни в Україні.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.