Мінекономіки прогнозує зростання української економіки у 2023 році на понад 15%

Наразі розрахунки показують ріст на 15,5%.

25.08.2022
Мінекономіки прогнозує зростання української економіки у 2023 році на понад 15%
Фото: умовне

Міністерство економіки України прогнозує у наступному році серйозне зростання українського ВВП. Про це розповіла міністр економіки Юлія Свириденко в інтервʼю Reuters.

За її словами, зараз уряд розраховує макроекономічні показники для початку перемовин із МВФ про нову кредитну програму. Вона підкреслила, що прогнози на 2023 рік дуже різняться — від падіння на 0,4% до зростання на 15,5%. Цього року українська економіка впаде на 30—35%.

«Ми розуміємо, що маємо підтримувати економіку в русі. Дуже важко робити нові прогнози через невизначеність. Це повністю залежить від воєнного сценарію», — додала Свириденко.

Вона не назвала суму, яку Україна прагнутиме отримати від МВФ, однак підкреслила, що нова програма має бути «масштабною» і її потрібно узгодити якомога швидше.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.