Благодійний фонд Козицького у межах проєкту “Вій” передав на передову 200 бойових дронів

До кінця літа нашим оборонцям на різних напрямках планують доправити тисячу дронів.

10.05.2023
Благодійний фонд Козицького у межах проєкту “Вій” передав на передову 200 бойових дронів
Фото: Максим Козицький

Як повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький 100 бойових дронів уже на передовій, ще сотню передали сьогодні, 10 травня. Загалом у проєкт “Вій” інвестують 1 мільйон доларів.

“Фонд Козицького мій батько, Зіновій Козицький, заснував у 2022 році, щоб допомагати нашій армії боронити країну. За цей час фонд ініціював багато проєктів для допомоги військовим і вимушеним переселенцям. За підтримки фонду відомі митці України говорять правду про російсько-українську війну на світовій арені. Лише у забезпечення ЗСУ минулого року фонд інвестував три мільйони доларів”, – розповідає Козицький.

На відео видно, як FPV-дрон «камікадзе» знищує ворога в бліндажі. Це бойова одиниця з ескадрильї бойових безпілотників. До такої ескадрильї входять два квадрокоптери Mavic, пульт та 20 дронів-камікадзе. «Камікадзе» можна застосувати лише раз, все інше – багаторазово.

Щоб керувати одним таким механізмом, потрібно троє людей. Оператор бачить все у режимі реального часу. Це також важливо, щоб мати підтвердження, що ескадрилья не атакує цивільні цілі. Такий дрон може досягти мети на відстані до 7 кілометрів. Ефективно працює як проти живої сили противника, так і проти броньованої техніки.

В межах проєкту «Вій» фінансують виготовлення дронів, а також навчання операторів та передають пристрої за запитом військових формувань, які виконують місію на найскладніших напрямках.

Після передачі тисячі дронів, наступна ціль – 10 тисяч, щоб кожна українська бригада мала бойові пташки.

“Вій, персонаж української демонології, перейшов на сторону добра та справедливості і тепер допомагає українській армії суттєво прорідити ряди справжніх демонів, які прийшли до нас із війною”, – підсумував Козицький.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.