У Кам’янці-Подільському біля собору сталися сутички

Прихильники за перехід храму з УПЦ МП до ПЦУ почали розгортати намети.

10.04.2023
У Кам’янці-Подільському біля собору сталися сутички

У Кам’янці-Подільському Хмельницької області біля кафедрального для місцевої єпархії УПЦ МП собору Олександра Невського сталися сутички між прихильниками московського патріархату та ПЦУ. Про це інформують “Суспільне” і місцеве видання “Всім“.

Хоч громада собору проголосувала за перехід до ПЦУ, але представники московського патріархату їм не віддають ключі від храму і не дозволяють провести ревізію. У відповідь учасники прихильники ПЦУ почали розгортати намети.

Одна з організаторок акції Алла Чепелюк розповіла, що головними вимогами протестувальників є допуск ревізійної комісії в храм, аби провести інвентаризацію майна.

“Ми вимагаємо, аби священники МП пропустили ревізійну комісію до собору. Наразі нас туди не пускають, хоча є рішення громади про перехід до ПЦУ. Намети ми ставимо, тому що наша акція є безстроковою. Тут вночі будуть залишатись люди на чергуванні. Ми так розуміємо що люди, яких сюди звозили з навколишніх сіл, можливо будуть роз’їжджатись. Ми навіть не дивимось на комендантську годину. Ми тут стоятимемо до 00:00 точно”, — сказала Чепелюк.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.