У Чернівцях засудили засновника компартії, який пошируював комуністичну символіку

У нього на утилізацію вилучили мерч із комуністичною символікою.

22.02.2023
У Чернівцях засудили засновника компартії, який пошируював комуністичну символіку
Фото: умовне

Про це повідомляє “Судовий репортер” із посиланням на вирок від 9 лютого. Чоловіка визнали винним у поширенні комуністичної символіки.

Обвинувачений є засновником та кінцевим бенефіціарним власником “Чернівецької обласної організації комуністичної партії України”.

6 квітня 2022 року в соцмережі “Одноклассники” він поширив допис із групи з текстом: “Советский флаг. Флаг, переполненный огнем, Цветущий, как заря…” та зображенням червоних прапорів з емблемами зірки, серпа і молота і надписом “Лучший флаг всех времён и народов!”.

21 квітня 2022-го обвинувачений розмістив у соцмережі зображення Леніна та емблеми зірки, серпа і молота на прапорі червоного кольору з текстом: “Наша история 22 апреля День Рождения В.И.Ленина”. Також поширював публікації до свята “1 травня”, “Дня піонерії”. Подібні дописи він робив майже до кінця червня минулого року.

За висновками експерта, в цих дописах популяризувалась комуністична ідеологія із використанням символіки комуністичного режиму. Читачів переконували у тому, що Радянський союз давав фундаментальну науку, визначав соціальну політику, культуру та зберігав мир у десятках країн, а після його знищення світ котиться до бідності, кризи, війн, фашизму.

Надалі чоловік уклав із прокурором угоду про визнання винуватості. За угодою йому призначено 5 років позбавлення волі умовно зі звільненням на випробувальний строк 3 роки.

При обшуку в чоловіка виявили багато речей із комуністичною символікою: 434 футболки, 19 кепок із логотипом серпа та молота і текстом “Компартія України (КПУ)”, 103 прапори з аналогічними символами, 19 накидок, 2 бюсти “Леніна”, 20 бейджів із текстом “Всеукраїнський референдум”, 10 стрічок “Георгіївських”, плакат із текстом, “NATOНЕТ”, багато листівок із комуністичними логотипами та ін. За рішенням суду, всі ці речі будуть знищені.

Зазначимо, окружний адміністративний суд Києва постановою 16 грудня 2015 року припинив діяльність Комуністичної партії України, але це рішення оскаржувалося і не могло набути законної сили майже сім років. У травні 2022-го Шостий апеляційний адміністративний суд остаточно відмовив у скарзі на це рішення і з того часу КПУ в Україні заборонена.

Нагадаємо, львів’янина судитимуть за використання та поширення комуністичної символіки.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.