Латвійські спецслужби затримали члена партії російський Союз

Дівчину підозрюють у наданні допомоги державі-агресору в діях, спрямованих проти Латвії.

08.02.2023
Латвійські спецслужби затримали члена партії російський Союз

Служба держбезпеки Латвії затримала членкиню ради партії “російський союз Латвії” Тетяну Андрієць. У спецслужбі підтвердили факт затримання, уточнивши, що йдеться про прокремлівську активістку й адміністраторку телеграм-каналу “Антифашисти Балтії”, пов’язаного з фсб рф, пише Guildhall. 

Знайомі Андрієць повідомили, що вночі в її квартирі відбувся обшук, було вилучено всі гаджети. Активістку затримали на 48 годин.

Тетяні 22 роки, вона є членом ради проросійської партії “російський союз Латвії”, навчається в санкт-петербурзькому державному університеті. У партії заявили, що нібито не в курсі, за що її затримали.

У спецслужбі Латвії повідомили, що Андрієць проходить у великій кримінальній справі, розпочатій ще 28 листопада 2022 року. Із серпня 2022 року вона перебувала в росії, але нещодавно повернулася до Латвії.

Тетяна – один з адміністраторів і модераторів телеграм-каналу “Антифашисти Прибалтики”.

Цей телеграм-канал потрапив у поле зору Служби держбезпеки практично з моменту появи. Основний контент каналу був присвячений прославлянню росії, її політичного режиму, зовнішній політиці та агресії проти України. Крім того, на каналі публікувалися заклики здійснювати кібератаки на уряд і приватний сектор. 

Андрієць через телеграм-канал також збирала дані про публічних людей, які не підтримали агресію росії, сама вона заявляла, що інформацію “буде передано російським спецслужбам та іншим відомствам, щоб проти них було проведено різні дії”.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.