Україна отримає від Марокко танки Т-72Б

Це перша країна Африки, яка передала озброєння Україні.

23.01.2023
Україна отримає від Марокко танки Т-72Б
Фото: Т-72Б

Про це повідомляє військове видання Menadefense.

Кількість танків не зазначається, проте відомо, що вони пройшли модернізацію в Чехії.

За інформацією Menadefense, рішення щодо поставки цих Т-72Б до України було прийнято “під час саміту у Рамштайні, який відбувся 26 квітня 2022 року і який організували США”.

Загалом на озброєнні марокканської армії було близько 300 танків Т-72 декількох модифікацій. Вони були закуплені у білорусі двома партіями в 1999 і 2000 роках.

Нагадаємо, Франція може передати Україні танки Leclerc.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.