Генсек ООН розпустив місію з розслідування теракту в Оленівці через “небезпечність”

Місію для розслідування теракту в Оленівці ООН створила наприкінці серпня.

05.01.2023
Генсек ООН розпустив місію з розслідування теракту в Оленівці через “небезпечність”
Антоніу Гутерреш

Генсекретар ООН Антоніу Гутерреш розпустив місію зі встановлення фактів липневого нападу на Оленівську колонію, внаслідок якого загинули українські військовополонені. Про це сказав речник генсека Стефан Дюжаррік, передає “Інтерфакс-Україна”.

В організації пояснили, що не можуть розгорнути місію через “відсутність гарантій безпеки для учасників розслідування”.

Речник зазначив, що, попри згоду на проведення місії з боку росії та України, в ООН вважають, що не отримали необхідних гарантій безпеки.

Нагадаємо, у ніч на 29 липня в одному з приміщень колонії в Оленівці стався вибух. Загинуло близько 50-ти українських військових. Там утримували захисників Азовсталі, яких мали обміняти. За даними української розвідки, вибухи на території колонії здійснили найманці ПВК “Вагнера” “за особистою командою номінального власника вказаного ПВК — “кухаря” Путіна Євгена Пригожина”. Таким чином вирішили приховати тортури, а також розкрадання коштів, виділених на утримання українських військовополонених. В СБУ додали: на те, що вбивство спланували вказує зокрема й те, що українських бійців перевели в нове приміщення, далі від основних бараків, незадовго до вибуху.

 

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.