Затримали зрадника, який збирав дані про співробітників силових відомств України

Йдеться про Службу безпеки, ЗСУ, ГУР та “Азов”.

25.11.2022
Затримали зрадника, який збирав дані про співробітників силових відомств України

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Щоб показати свою “користь” рашистам, чоловік зібрав засекречену інформацію про керівництво та кадрових співробітників силових відомств України.

Він планував особисто передати дані до посольства РФ у Будапешті на флешці. Втім співробітники СБУ затримали його на пункті пропуску під час спроби перетнути державний кордон.

З початком повномасштабної агресії зрадник проживав на території Білої Церкви, був активним прибічником “русского мира”, але керувався не тільки ідеологічними мотивами. Зокрема, розраховував стати “головним поліцейським” столиці та Київської області у разі захоплення регіону.

Ця особа перебувала на прямому контакті із російським диверсантом Ігорем Безлером, а також підтримувала дружні зв’язки з іншими представниками так званої “міліції днр”. Саме за їхньою “наводкою” затриманий почав збирати засекречені дані про співробітників СБУ, ГУР, лідерів руху “Азов”, а також військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Встановлено, що окрім картотеки українських “силовиків”, він збирав інформацію і про важливі об’єкти ЗСУ: бази, склади, арсенали, місця їх розташування.

Під час обшуків у фігуранта кримінальної справи знайдено пістолет Макарова, символіку терористичної організації “ДНР” та забороненої в Україні комуністичної партії.

Усі вилучені матеріали відправлено на експертизу.

Наразі затриманому планується повідомлення про підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.