У Мінцифри розповіли, в яких областях найгірша ситуація зі зв’язком

Труднощі зі зв’язком досі є в Херсонській, Харківській, Кіровоградській, Полтавській та Миколаївській областях.

24.11.2022
У Мінцифри розповіли, в яких областях найгірша ситуація зі зв’язком
Фото: умовне

Мобільний зв’язок в Україні поступово повертають, однак ще можуть виникати проблеми в п’яти областях країни. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Очільник міністерства зазначив, що труднощі зі зв’язком досі є в Херсонській, Харківській, Кіровоградській, Полтавській та Миколаївській областях.

Серед інших областей найкраща ситуація з роботою базових станцій у Вінницькій, Закарпатській, Львівській, Рівненській, Сумській, Черкаській та Чернівецькій областях.

“Енергетики працюють без упину, щоб скоріше відновити електроенергію. Разом з нею поступово повертається і зв’язок”, – пояснив Федоров.

Міністр додав, що телеком-компанії точково продовжують працювати на генераторах.

Водночас речник Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації Володимир Кондрашов закликав українців економно користуватися мобільним зв’язком та інтернетом.

“В умовах ракетних атак і перебоїв з електроживленням мережі працюють на межі своїх потужностей, і темпи їх відновлення будуть набагато нижчими, ніж були до російського повномасштабного вторгнення”, — пояснив він під час брифінгу в Military Media Center.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.