Встановили особу російського генерала, який координував ворожі ДРГ на східному фронті

Він бере активну участь у бойових діях проти Сил оборони на Донецькому напрямку.

11.11.2022
Встановили особу російського генерала, який координував ворожі ДРГ на східному фронті
Фото: СБУ

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Встановили, що зловмисником є “герой Росії”, генерал-майор ЗС РФ із позивним “Сторож”, який ще у 2014 році був “відряджений” до складу терористичної організації “ДНР”.

“Він організовує підготовку та координує діяльність російських диверсійно-розвідувальних груп на Донецькому напрямку. Під його керівництвом ворожі ДРГ намагаються прориватися через лінію фронту для проведення диверсій проти українських військ та об’єктів критичної інфраструктури”, – йдеться в повідомленні. 

Він займався формуванням та бойовою підготовкою груп російського спецназу для проведення розвідувально-підривної діяльності проти Сил антитерористичної операції. Для цього використовував свої спеціальні навички та досвід бойових дій на північному Кавказі.

Саме він командував ворожими ДРГ під час захоплення Слов’янська угрупованням “Стрєлкова” і їхніми подальшими діями проти українських військ.

На початку повномасштабного вторгнення зловмисник отримав завдання з Москви організувати діяльність диверсійних груп, до яких увійшли підрозділи ВДВ РФ та учасники терористичних угруповань “ДНР”.

На підставі зібраних доказів, слідчі Служби безпеки повідомили російському генералу про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності) Кримінального кодексу України.

Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.