Затримали коригувальника, який наводив російські ракети по будівлі СБУ у Миколаєві

Він збирав інформацію про місця дислокації українських військових підрозділів та правоохоронних органів, залучених в обороні Миколаєва.

08.11.2022
Затримали коригувальника, який наводив російські ракети по будівлі СБУ у Миколаєві
Фото: СБУ

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

“Зібрану інформацію чоловік намагався передати агресору через анонімний телеграм-канал, створений спецслужбами РФ для проведення розвідувально-підривної діяльності в регіоні. Насамперед окупанти «полювали» за точними координатами об’єктів СБУ, по яким планували здійснити прицільний ракетний удар”, – йдеться в повідомленні. 

Втім, коригувальника затримали на спробі передачі інформації.

За даними слідства, зловмисником виявився місцевий житель, який після початку повномасштабного вторгнення намагався вийти на агресора для співпраці з ним у війні проти України.

Для цього він активно поширював через соцмережі свої прокремлівські погляди, у тому числі заклики до підтримки загарбників. Також виправдовував їх воєнні злочини, спрямовані на знищення цивільного населення та критичної інфраструктури українських міст.

Таким чином він потрапив у поле зору окупантів, які залучили його до збору розвідданих на користь російського угруповання, розташованого у захоплених районах півдня нашої держави.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили мобільний телефон і комп’ютерну техніку із доказами його підривної діяльності.

Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру за:

ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану, з метою передачі такої інформації державі агресору);

чч. 1, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушень.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.