Литва забезпечить зимове екіпірування для близько 25 тисяч українських військових

Литва передала і ще передасть Україні не тільки військову техніку, а й зимове обмундирування для ЗСУ на суму близько двох мільйонів євро.

28.09.2022
Литва забезпечить зимове екіпірування для близько 25 тисяч українських військових
Фото з відкритих джерел

про це сказав міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас, пише  Delfі.

“Найближчими місяцями в литовських підприємств буде закуплено і передано українським військовим зимове обмундирування на кілька мільйонів євро, тобто близько 25 тисяч українських військових буде забезпечено зимовим екіпіруванням”, – сказав Анушаускас під час виступу в Сеймі у вівторок.

Він також нагадав про передані Україні Литвою гаубиці калібру 105 мм і бронетехніку М113 й повідомив, що в Литві екіпіровані 500 українських військовослужбовців, а з жовтня литовські інструктори братимуть участь у навчальній місії у Великій Британії.

“Нині підтримка Литви озброєннями та іншою військовою технікою становить близько 209 млн євро. Підтримка Україні триває, вона справді значна, підкреслю тільки, що це не змагання між країнами з приводу підтримки, ми даємо те, що можемо дати, Україна просить те, що їй потрібно”, – сказав глава Міноборони.

 

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.