На Львівщині викрили злочинну групу, що торгувала автомобілями для ЗСУ

Одному з учасників оборудки повідомили про підозру.

26.08.2022
На Львівщині викрили злочинну групу, що торгувала автомобілями для ЗСУ

На Львівщині заблокували схему ввезення авто під приводом гуманітарної допомоги. Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Під час досудового розслідування виявилось, що ділки через благодійну організацію завозили під виглядом гуманітарної допомоги транспортні засоби із нульовим розмитненням. Замість того, щоб відправити їх за призначенням, продавали через оголошення в мережі інтернет.

Ділків викрили під час спроби продати чотири транспортні засоби за 17 700 тисяч доларів. За попередніми даними, за такою «схемою» зловмисники реалізували більше десятка «гуманітарних» авто.

Одному з учасників повідомили про підозру за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та оголошення підозр іншим учасникам злочинної схеми.

 

 

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.