Завод братів Медведчука та Козака на Львівщині перейде у власність держави

ДБР передало в управління Національного агентства з виявлення активів завод з виробництва цегли на Львівщині, кінцевими власниками якого є рідні брати екснардепів Віктора Медведчука та Тараса Козака — Сергій Медведчук та Богдан Козак.

28.06.2024
Завод братів Медведчука та Козака на Львівщині перейде у власність держави

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Підприємство, яким Сергій Медведчук та Богдан Козак управляли як бенефіціарні власники, роками ухилялося від сплати податків. У результаті до державного бюджету не надійшло понад 75 млн грн.

Згідно з рішенням, у державну власність перейде майновий комплекс заводу: чотири позашляховики, два екскаватори, трактор, автонавантажувачі, земельні ділянки загальною площею понад 10 га, нежитлові приміщення площею понад 31 тис. квадратних метрів, виробнича лінійка — цех з виготовлення цегли та інше майно. Раніше ДБР передало ЗСУ арештований автопарк підприємства вартістю понад 1 млн доларів.

Крім того, наклали арешт на майно братів Віктора Медведчука та Тараса Козака, яке вони встигли переписати на найближчих родичів чи підставних осіб. Зокрема, у квітні 2022 року Богдан Козак, дізнавшись що ДБР проводить розслідування, уклав 30 договорів купівлі-продажу та чотири угоди дарування на майно вартістю 3,5 млн доларів. Він переоформив на матір чотири квартири у Києві, квартиру у Львові та будинок на Самбірщині, а також дві земельні ділянки площею майже 0,5 га.

“Цивільна дружина брата Козака стала власницею двох квартир, двох паркінгів та нежитлового приміщення у Львові. Іще три будинки у Львові та три земельні ділянки перейшли у власність наближених осіб“, — йдеться у повідомленні.

За фактом ухилення від сплати податків чоловікам повідомили про підозру ( ч. 3 ст. 212 КК України). Наразі триває процедура передачі майна до АРМА.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.