Заступника міністра енергетики викрили на хабарі у пів мільйона доларів

За цю суму чиновник пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини.

12.08.2024
Заступника міністра енергетики викрили на хабарі у пів мільйона доларів
На фото заступник Міністра енергетики України Олександр Хейло

Як повідомляє пресслужба СБУ, йдеться про унікальне та дефіцитне устаткування однієї з державних вугільних компаній, яка розташована у межах найгарячішого напрямку східного фронту – Покровському.

Щоб отримати дозвіл на евакуацію обладнання із зони бойових дій та його використання на шахтах західного регіону, навесні цього року представники галузі звернулися до заступника Міненергетики.

Однак посадовець, в чиї обов’язки входило збереження гірничої техніки, почав вимагати гроші за її вивезення.

Він також залучив трьох спільників: приватного енерготрейдера, очільника енергетичної компанії з Миколаївської області та керівника видобувного підприємства з Донеччини. Саме з цього гірничого комбінату мали розпочати евакуацію устаткування після отримання організатором оборудки частини хабаря.

“Передача неправомірної вигоди відбувалась через залучених спільників. Проте зловмисникам це не допомогло. Служба безпеки поетапно задокументувала кожен із «траншів». І в результаті правоохоронці затримали посадовця Міненерго та трьох його спільників «на гарячому» після отримання частини хабаря“, – йдеться у повідомленні.

Наразі всім чотирьом затриманим повідомлено про підозру.

Зазначимо, що правоохоронці затримали заступника Міністра енергетики України Олександра Хейла.

Посадовець 33 років тісно пов’язана з вугільною галуззю.

За фахом – гірничий інженер. Працював на керівних посадах вугледобувних підприємств, зокрема у сфері економіки, збуту вугільної продукції, маркетингу, постачання вугілля на ТЕС України та стратегічного розвитку компаній.

Період з 2013 по 2022 рік працював на керівних посадах ДП «ВК «Краснолиманська», ПАТ «Енергоінвест Холдинг», ПАТ «Центренерго».

З грудня 2022 року і до призначення на посаду заступника Міністра енергетики України очолював ДП «Укрвугілля».

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.