Залужний пояснив, що потрібно для успішного контрнаступу України

Аби кардинально змінити стратегічну ситуацію на фронті, ЗСУ необхідно завдати декількох послідовних, а в ідеалі й одночасних контрударів ворогу протягом кампанії 2023 року.

08.09.2022
Залужний пояснив, що потрібно для успішного контрнаступу України

Звісно, організація та здійснення цього потребуватиме зусиль, однак переоцінити військове, політичне та інформаційне значення таких ударів буде важко.

Про це йдеться у статті Валерія Залужного та Михайла Забродського на Укрінформі. У спільній публікації вони пояснили, які сили та засоби необхідні Україні для здійснення потужного контрнаступу.

Насамперед необхідно визначити так званий “центр тяжіння” для росії у війні проти України, адже до змін у перебігу війни може призвести лише ефективний вплив на цей самий центр.

Отож, якщо визначити таким “центром тяжіння” контроль над Кримом, логічним буде планування операції або серії операцій для заволодіння цією тимчасово окупованою територією.

“Таке планування має передбачати, перш за все, наявність необхідного комплекту військ. І мова може йти точно не про військові частини та з’єднання ЗСУ, які вже зараз діють на 2500 кілометрах фронту від Херсона до Ковеля”,– вважають військові.

За їхніми словами, для підготовки відповідної наступальної кампанії необхідно створити одне або кілька оперативно-стратегічних угруповань. Залежно від замислу та амбіцій командування українських сил ці угруповання утворюватимуть від 10 до 20 загальновійськових бригад.

 

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.