За пів року Україна знищила російської військової техніки на $16,6 млрд

Найболючішим для агресора став перший тиждень агресії — тоді Україна знищила техніку ворога на $2,2 млрд.

24.08.2022
За пів року Україна знищила російської військової техніки на $16,6 млрд
Фото: умовне

Від початку повномасштабного вторгнення за 6 місяців росія втратила 12 142 одиниці техніки на загальну суму $16,6 млрд. Таке підрахував Forbes.

За час війни ворог втратив майже 2 тисячі танків, 234 літаки та 15 кораблів. Найбільшою втратою армії рф став флагман чорноморського флоту ракетний крейсер «Москва» вартістю $750 млн. Окрім «Москви», на острові Зміїний та у навколишніх водах Україна знищила російську техніку та судна на $165 млн.

До затоплення «Москви» найдорожчою втратою росіян був великий десантний літак Іл-76 за $86 млн, який сили ППО збили наприкінці лютого у небі над Васильковом на Київщині. 

Третім за вартістю став великий десантний корабель «Саратов» за $75 млн. Українська армія завдала ударів по кораблю, коли він перебував у порту окупованого Бердянська.

Вибухи на військовому аеродромі «Саки» в анексованому Криму 9 серпня одномоментно знищили дев’ять військових літаків рф на $230 млн. Це стало найбільшою втратою авіації рф протягом дня не лише за час війни в Україні, а й загалом з часів Другої світової.

Загалом росія втратила 234 літаки на $5,3 млрд — це стало найвагомішою частиною (32,1%) у загальних втратах армії рф.

Forbes каже, що вивчив вартість відповідної техніки в експортно-імпортних контрактах, враховуючи рік угоди та модифікацію техніки. Для оцінки унікальних обʼєктів брали до уваги вартість аналогів, вартість більш та менш досконалих зразків та у виняткових випадках оцінки експертів. Також Forbes не включав в оцінку втрат вартість ракет, що їх росія випустила по Україні.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.