Як візуально збільшити площу в квартирі?

Доволі часто люди після придбання квартири в новобудові та перед початком ремонту думають про те, як візуально збільшити кімнату. Хочеться зробити приміщення просторим, і більшість людей вважає, що без знесення стін не обійтися. Це призводить до довготривалого перепланування. Проте не завжди такі дії актуальні. Є багато цікавих способів та ефективних підходів, що допомагають збільшити простір оптично без зайвих серйозних втручань і надмірних фінансових витрат.

13.06.2024
Як візуально збільшити площу в квартирі?

Лайфхаки для візуального збільшення кімнати

Ви досі ламаєте голову над тим, як візуально збільшити кімнату, не вдаючись до складних перепланувань і руйнування стін? У такому випадку наші поради та лайфхаки допоможуть розв’язати це, здавалося б, непросте завдання.

Білий колір — класика всіх часів і народів

Будь-які відтінки білого наповнюють приміщення додатковим світлом, легкістю та візуально збільшують простір. Окрім білої стелі та стін, також можна придбати меблі у світлих (молочних, бежевих) відтінках, підібрати відповідного забарвлення текстиль.

Не всім до душі однотонні предмети інтер’єру. У такому випадку можна цікаво розбавити простір дизайнерськими принтами — дрібні квіти, невеликі кольорові акценти. Якщо вибираєте декор для квартири, то краще віддавати перевагу холодним відтінкам. Найкраще підійдуть сині, сірі, блакитні та зелені.

«Дзеркальне» збільшення простору

Відбивальні елементи — це вдалий вибір для тих, хто хоче оптично збільшити площу. Як варіант можна одну зі стін повністю зробити дзеркальною. А якщо у вас є маленькі діти і ви переймаєтеся щодо актуальності подібного рішення, можна спростити завдання кількома красивими дзеркалами.

У такому випадку гарним доповненням також буде натяжна стеля глянцевого типу. Вона віддзеркалюватиме світло і створюватиме враження збільшеного простору. Додатково можна використати такі елементи декору:

  • дзеркальні фоторамки;
  • люстра з прозорого скла;
  • штори світлого кольору.

Кожен елемент доповнюватиме інший — і таким чином створюється повноцінна картина з візуально збільшеним простором.

Правильне розміщення меблів

Розташування меблів відіграє дуже важливу роль у вигляді кімнати. Найкращими варіантами в такому випадку стануть такі види меблів:

  • складані;
  • підвісні;
  • вбудовані.

Також вибирайте мінімалістичний стиль. Краще відмовитися від ліжка чи дивана з великими підлокітниками, об’ємними спинками. Шафи, столи повинні бути класичної прямокутної форми. Якщо хочеться витягнути кімнату в довжину, то в такому випадку доцільним варіантом стануть вузькі столи-тумби та настінні стелажі. Меблі слід ставити вздовж стіни. Центральне розміщення підходить для доволі великих і просторих кімнат.

Шпалери слід вибирати правильно

Якщо ви не знаєте, як візуально збільшити висоту кімнати, то наступний лайфхак буде доречним. Віддайте перевагу світлим шпалерам із тонкими вертикальними лініями. Якщо ж потрібно, навпаки, розширити простір, то лінії на шпалерах повинні бути горизонтальними. Найкраще, якщо смуги будуть тонкі та яскравих відтінків – так ви не тільки розширите простір, але й наповните його позитивною атмосферою.

Не слід засмучуватися, якщо в магазині не знайшли потрібного варіанту шпалер. З цієї ситуації також можна знайти доволі простий вихід: виберіть шпалери під фарбування, нанесіть фарбу потрібного кольору та створіть власний унікальний дизайн. Щоб такі стіни не здавалися «самотніми», можна доповнити інтер’єр певними декоративними елементами — наприклад, високим торшером у схожому стилі (з наявністю ліній).

Економте простір разом із розсувними дверима

Малогабаритні квартири — це місце, де треба добре думати над кожною деталлю інтер’єру. Не варто забувати про двері. У такій ситуації краще відмовитися від класичних моделей і віддати перевагу розсувним варіантам: коли ви їх відчиняєте, вони рухаються вздовж стіни та не потребують додаткового вільного простору поруч.

Сучасні виробники пропонують великий асортимент подібних варіантів, тож ви достеменно знайдете варіант, що відповідатиме стилю та дизайну квартири. А також можна замовити виготовлення спеціальної моделі.

Покриття підлоги — поради щодо вибору

Якщо у вас вузька кімната, а хочеться її візуально розширити, то насамперед слід подумати про покриття для підлоги. Одразу відмовтеся від ідеї використати ламінат чи лінолеум темних кольорів — такі варіанти візуально зменшуватимуть площу, те саме стосується масивних та яскраво виражених візерунків.

Тут виникає запитання: які кольори збільшують кімнату? Вибирайте світлі однотонні відтінки. Найкращими варіантами стануть:

  • світло-бежевий;
  • молочний;
  • білий.

У невеликих квартирах також матиме гарний вигляд паркетна дошка зі смугами. Якщо потрібно витягнути кімнату в довжину, віддайте перевагу поздовжнім лініям, а для розширення — поперечним. Ще одна рекомендація: якщо ви придбали дво- або трикімнатну квартиру в новобудові Topolis від забудовника КН РІЕЛ, то не вибирайте для кожної кімнати окреме покриття підлоги. Коли структура однорідна, вона візуально збільшує простір. Також слід відмовитися від темних і високих порогів між кімнатами, адже вони ніби чітко окреслюють кордони та ділять площу квартири на невеликі частини.

Ідеальне рішення — монолітна наливна підлога. Вартість її доволі висока, проте глянцева поверхня із її світловідбивними властивостями дуже ефектно збільшуватиме кімнату.

Правильне зонування

Якщо кімната одна, а хочеться зробити кілька зон, то не обов’язково зводити стіни та витрачати на це дорогоцінний простір. Для встановлення перегородок краще використовувати альтернативу цегляним стінам. Один із гарних варіантів — перегородки зі скла. Якщо потребуєте усамітнення, до скла можна додати гарні штори, які можна регулювати — відкривати та закривати. За наявності вдома маленьких дітей віддайте перевагу моделям із загартованого скла чи триплексу. Це надійні, міцні та практичні матеріали, вони здатні зробити приміщення світим.

Візуальне збільшення кімнати — це не так уже й складно

Відомо багато ефективних способів, як візуально збільшити кімнату. Тож придбавши квартиру в новобудові у Львові чи Києві від Корпорації Нерухомості РІЕЛ, не кваптеся з переплануванням і знесенням стін. Сядьте, зосередьтеся, добре поміркуйте, що ви хочете бачити у своєму новому гніздечку, використовуйте прості й ефективні лайфхаки — так ви зекономте час і кошти. Не завжди для розв’язання складних питань потрібен радикальний підхід і зміни. Залучіть кмітливість і креативне мислення, а також дослухайтеся до порад експертів — і ваша невелика квартира візуально матиме вигляд гарних апартаментів із достатньою кількістю простору.

Джерело: Корпорації Нерухомості РІЕЛ

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.