Викрили колаборантів, які вступили до окупаційного «МВД РФ» на Запоріжжі та проводять масові репресії

Встановлено особи ще чотирьох ворожих поплічників, які вступили до створеного окупантами «главного управления мвд по Запорожской области».

03.11.2022
Викрили колаборантів, які вступили до окупаційного «МВД РФ» на Запоріжжі та проводять масові репресії
Фото: СБУ

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Серед них троє колишніх посадовців, які були звільнені з правоохоронних органів України за «дахування» наркоугруповань і систематичне хабарництво.

У лавах псевдоутворення вони виконують каральні завдання агресорів з придушення опору та залякування мешканців тимчасово окупованих територій регіону. Для цього використовують масові репресії, переслідування і незаконні затримання громадян, зокрема учасників руху спротиву.

До потерпілих застосовують психологічний тиск, насильство, погрози, вбивства. Зафіксовано факти викрадення і катування людей.

Крім того, під виглядом незаконних обшуків колаборанти розграбовують помешкання місцевих жителів. Під час таких «нальотів» у людей зникають гроші, побутова техніка та інші особисті речі.

Також вони беруть участь у захопленні місцевих підприємств, які відмовляються співпрацювати з окупаційною адміністрацією.

Задокументовано факти обкладання «даниною» власників агропідприємств. За різні суми «відкупних» зловмисники обіцяють фермерам не перешкоджати їм у господарській діяльності. У разі незгоди – погрожують насильством та знищенням майна.

Слідчі Служби безпеки повідомили всім чотирьом фігурантам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. 

Зокрема, так званим:

▪️ заступнику начальника «Розовского РОВД»;

▪️ начальнику карного розшуку «Каменско-Днепровского районного отдела милиции»;

▪️ оперуповноваженому «Токмацкого районного отдела милиции»;

▪️ працівнику «Днепрорудненского районного отдела милиции».

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.