Відомий чеський хокеїст розкритикував Національну хокейну лігу за участь у ній росіян

Та, зокрема, появу на льоду сина російського хокеїста Олександра Овечкіна.

07.02.2023
Відомий чеський хокеїст розкритикував Національну хокейну лігу за участь у ній росіян
Фото:Reuters/ScanPix

Легендарний чеський хокеїст Домінік Гашек, який з першого дня війни, яку розв’язала рф, підтримує Україну, розкритикував Національну хокейну лігу за участь у ній росіян та появу на льоду сина російського нападника Олександра Овечкіна, пише TVNET.

“Хокейне свято? Ні! Найогидніша реклама російської війни та злочинів, включаючи геноцид проти українських дітей! З 10 хокеїстами з росії під час Матчу зірок…

НХЛ опустилася на дно. Дозволити синові Овечкіна виступити на льоду Матчу зірок – значить плюнути в обличчя приблизно 500 убитим, тисячам поранених та десяткам тисяч викрадених українських дітей. НХЛ та Гері Беттман мають заплатити за цей мерзенний вчинок!” – написав чех у своєму Twitter.

Незабаром комісіонер НХЛ Гері Беттмен відповів на слова Гашека:

“Домінік Гашек активно критикував упродовж останнього року. Він має право на свою думку. Але я не думаю, що його думка відображає позицію чеського народу чи керівництва країни. До речі, я з ним не погоджуюся”, – сказав Беттмен.

Сам російський хокеїст Олександр Овечкін, у якого в Instagram є фото з путіним, невдовзі після повномасштабного вторгнення росії в Україну дуже ухильно коментував те, що відбувається.

“Це не те, що я можу контролювати. Це не в моїх руках. Я сподіваюся, що це скоро закінчиться і в обох країнах настане світ. путін – мій президент, але, як я вже казав, я – не політик, я – спортсмен “, – сказав Овечкін під час пресконференції.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.