В Україні запрацювала ізраїльська система оповіщення про ракетні удари

Система визначає ракети та снаряди всіх видів та місця, куди вони впадуть, щоб зменшити радіус, де люди можуть опинитися в небезпеці. Вона також визначає, скільки часу піде на пошук укриття у мешканців району.

04.05.2023
В Україні запрацювала ізраїльська система оповіщення про ракетні удари
Фото: умовне

Цього тижня у Києві розпочала роботу ізраїльська система раннього оповіщення про ракетні удари. Про це йдеться у заяві посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука, опублікованій у The Jerusalem Post.

“Україна попросила в Ізраїлю систему оповіщення про ракетні атаки після вторгнення росії минулого року. Попередній уряд обіцяв систему Україні, але посол зазначив особисту участь прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху у забезпеченні швидкого завершення проєкту”, – наголошується у матеріалі.

Дипломат висловив сподівання, що систему оповіщення швидко доопрацюють і зможуть встановити у всіх великих містах України.

“Це дуже важливо для нашої цивільної та військової інфраструктури. Це обладнання, яке дозволить нам рятувати життя”, – додав Корнійчук.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.