У львівському Офісі підтримки родин військовослужбовців розповіли історії допомоги

Із червня 2022 року на базі Львівського палацу мистецтв почав працювати Офіс підтримки родин військовослужбовців.

03.01.2023
У львівському Офісі підтримки родин військовослужбовців розповіли історії допомоги

Як пише пресслужба Львівської ОВА, завдяки роботі фахівців різних структур та напрямів люди отримують там соціальну, психологічну та юридичну допомогу. Станом на 3 січня фахівці Офісу опрацювали понад 1200 звернень. Там також поділились кількома життєвими історіями:

  1. “Мамо, я живий”

Одного дня в Офіс підтримки звернулася розгублена жінка. Її син упродовж десяти днів не виходив на зв’язок. Завдяки консультанту Павлу, який теж військовий ЗСУ, з’ясувалося, що бригада хлопця на завданні, він і його побратими живі. За якийсь час жінка зателефонувала до Офісу зі словами вдячності, адже її син знайшовся та подзвонив з найважливішими для кожної матері словами “Я живий!”.

  1. “Мій син в полоні!”

Фахівці Офісу ніколи не бачились наживо, але вже кілька місяців поспіль були на зв‘язку з мамою воїна з Рівненщини. Ще влітку вона отримала сповіщення, що її син у списках зниклих безвісти. Жінка була у такому розпачі, що збиралась у пошуках свого сина їхати на передову.

Консультанти надали психологічну підтримку, базу корисних контактів, допомогли підготувати необхідні юридичні звернення. Нещодавно надійшла звістка, що хлопець може перебувати в полоні.

Понад 30% звернень в Офіс підтримки надходять від родин зниклих безвісти, полонених та загиблих. 

“Ось влітку до нас звернулися сім‘ї жінок військових медиків. Після трагічних подій в Маріуполі жінки просто зникли. Три місяці не було жодної офіційної інформації. Їхні родини як ВПО переїхали до Львова і так потрапили до нас. Ми підняли на гора усіх – військових, урядовців, народних депутатів. Як результат, Офіс підтримки дотичний не лише до відновлення комунікації з понад 30-ма такими сім’ями з відповідними військовими підрозділами, але й встановлення, що жінки військові медики в полоні. Це про те саме диво, бо дівчата потрапили у програму обміну, і вже зараз проходять реабілітацію вдома”, – розповіли в Офісі підтримки.

  1. “Зухвальство з боку недобросовісних чиновників”

Розповідь однієї жінки шокувала абсолютно усіх в Офісі підтримки. З’ясувалось, що вона звернулась до одного з місцевих чиновників за допомогою, бо її син ймовірно загинув, але почула у відповідь: «Нема тіла – нема діла». На щастя, їй підказали телефон Офісу підтримки. На жаль, найгірше справдилось – нещодавно Героя поховали з пошаною у рідному селі.

“В Офіс підтримки надходить чимало таких звернень. Фахівці на місці проводять первинну консультацію, щоб визначити, як саме людині можна допомогти, формують пакет документів та передають їх у відповідні органами для вирішення проблеми. Тут надають також допомогу близьким та родинам військовослужбовців, які хочуть отримати соціальні виплати чи знайти своїх рідних у реєстрах зниклих безвісти чи полонених”, – йдеться в повідомленні ОВА.

Адреса установи – м. Львів, вул. Коперника, 17, Палац мистецтв, 2-ий поверх. Офіс працює у робочі дні тижня з 10.00 до 18.00. Зателефонувати можна за номером +38 068 260 68 15.

Нагадаємо, водія львівської маршрутки, який нагрубіянив вдові загиблого військового, звільнили.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.