Україна екстрадує до Ізраїлю злочинця, який 10 років ґвалтував своїх дітей

Заяву про застосування спрощеного порядку екстрадиції подав сам обвинувачений.

25.04.2023
Україна екстрадує до Ізраїлю злочинця, який 10 років ґвалтував своїх дітей
Фото: Придніпровський районний суд міста Черкаси

Про це повідомляє Придніпровський районний суд міста Черкаси.

24 січня цього року до окружного суду міста Назарет (Ізраїль) було подано обвинувальний акт у кримінальній справі по обвинуваченню у вчиненні злочинів, пов’язаних зі зґвалтуванням за обтяжуючих обставин Кримінального кодексу Ізраїлю. Як вказують ізраїльські правоохоронці, чоловік ґвалтував і розбещував своїх дітей упродовж десяти років.

Після висунення обвинувачення він втік в Україну, перетнувши кордон із паспортом громадина Португалії. Пізніше його затримали в Умані і обрали запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту з перебуванням у Черкаському слідчому ізоляторі.

Надалі чоловік подав заяву, у якій просив про застосування до нього спрощеного порядку видачі до Ізраїлю. Він зазначив, що добровільно надає свою згоду на екстрадицію для притягнення його до кримінальної відповідальності за злочини, вчинені на Батьківщині, тож до чоловіка застосували екстрадиційний арешт. 

У відомстві додали, що така міжнародна була застосована вперше судом у Черкаській області.

Зазначимо, екстрадиція – це заснована на міжнародних договорах, загальновизнаних принципах міжнародного права та нормах внутрішньодержавного права форма міжнародно-правової допомоги у кримінальних справах, що полягає у видачі обвинуваченого для здійснення правосуддя або засудженого для приведення до виконання обвинувального вироку суду, що надається державою, на території якої знаходиться запитувана особа.

Нагадаємо, Німеччина екстрадує до України підозрювану, яка майже 5 років переховувалася від слідства.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.