У Зеленського відреагували на смерть українського політв’язня у російській тюрмі

8 лютого стало відомо, що український політв’язень Костянтин Ширінг помер у російській в’язниці в Оренбурзькій області. Він страждав від хвороби серця, але йому відмовляли у наданні медичної допомоги.

09.02.2023
У Зеленського відреагували на смерть українського політв’язня у російській тюрмі
Костянтин Ширінг

Смерть українця Костянтина Ширінга у російській в’язниці була спричинена порушенням прав людини з боку країни-агресора. Про це заявили у представництві президента України в АР Крим.

“Ненадання належного медичного обслуговування є порушенням основних прав людини та норм міжнародного права. Звертаємо увагу правоохоронних органів України та прокуратури АР Крим та міста Севастополя на порушення основних прав громадянина України, що призвело до смерті незаконно ув’язненого”, – наголошують у представництві.

Там також закликали країн-союзників рішуче засудити дії рф, посилити політико-дипломатичний тиск і вимагати негайного звільнення всіх політв’язнів.

У жовтні 2021 року “Верховний суд Криму” засудив Костянтина Ширінга до 12 років позбавлення волі у колонії суворого режиму за звинуваченням у “шпигунстві”.

фсб затримала Ширінга разом з російською військовою Тетяною Кузьменко за нібито участь в “українській розвідувально-диверсійній групі”. За версією фсб, Ширінг нібито отримував відомості від Кузьменко, яка служила у військовій частині прапорщиком, та передавав їх Міноборони України. У ГУР МОУ назвали це провокацією.

У листопаді 2021 року тодішня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляла, що Ширінг не отримує життєво необхідних ліків та медичної допомоги.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.