У Верховній Раді пропонують запровадити реєстровані партнерства для одностатевих пар

Відповідно до законопроєкту, процедура реєстрації партнерств буде доступна для повнолітніх одностатевих і різностатевих пар. Подавати заявку на реєстрацію можна буде через “Дію”, розгляд заявок триватиме 10 днів.

07.03.2023
У Верховній Раді пропонують запровадити реєстровані партнерства для одностатевих пар

Про це повідомила авторка законопроєкту, депутатка від партії “Голос” Інна Совсун.

“Над законопроєктом ми з командою спільно з ГО “ЛГБТ військові за рівні права”, та ГО “Точка опори ЮА” працювали 9 місяців. Реєстровані партнерства — це новий інститут для тих, хто не може чи не хоче брати шлюб. Ним можуть скористатися військові та цивільні, одностатеві та різностатеві пари”, – пояснила нардепка. 

Совсун зазначила, що у разі підтримки Верховною Радою, законопроєкт допоможе парам визначити взаємні права та обов’язки, питання володіння майном, спадку, соціального захисту, прав у разі смерті чи зникнення партнера, чи партнерки. 

“Нічого екстраординарного. Все те, що завжди, за замовчуванням, було доступно різностатевим парам в Україні”, – підкреслила Совсун.

Депутати мають ухвалити рішення щодо реєстрації законопроєкту упродовж 5 днів.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.