У Швейцарії дозволили переслідувати причетних до війни рф проти України

Документ ухвалили 127 голосами “за” при 53 “проти”.

16.03.2023
У Швейцарії дозволили переслідувати причетних до війни рф проти України

16 березня парламент Швейцарії схвалив законопроєкт, що дозволяє переслідувати причетних до війни проти України. Про це повідомляє Reuters.

Схвалення законопроєкту відбулося за кілька годин після того, як слідчий орган ООН заявив, що знайшов “розумні підстави” для висновку про те, що вторгнення росії в Україну та її напади на Збройні сили кваліфікуються як акти агресії.

Злочин агресії у сенсі визначається як вторгнення до іншого суверенну державу чи спроба встановити з нього політичний і військовий контроль.

“Прийняття Швейцарією злочину агресії у своє законодавство дозволить їй активізувати боротьбу з безкарністю за найтяжчі злочини з міжнародного права”, – йдеться у заяві парламенту.

Законопроєкт приводить швейцарське законодавство у відповідність до поправок, прийнятих до Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.