У РНБО прокоментували заяви ЗМІ про 100 тисяч загиблих українських військових

15 березня відоме американське видання Politico написало, що, за підрахунками американських військових чиновників, за рік повномасштабної війни загинули або були поранені понад 100 тисяч українських військових.

21.03.2023
У РНБО прокоментували заяви ЗМІ про 100 тисяч загиблих українських військових

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” спростував інформацію ЗМІ про нібито 100 тисяч загиблих українських військових.

“Я вам з повною відповідальністю заявляю, що у нас немає 100 тисяч втрат серед військових. Це неможливо. Під час війни це закрита інформація, але 100 тисяч – це абсолютно не відповідає дійсності”, – заявив Данілов.

Точну цифру, як зазначив секретар РНБО, знають тільки українські військові та президент.

За його словами, співвідношення втрат наразі становить 1 до 7, 1 до 8, у деяких випадках 1 до 10 на користь ЗСУ.

“Після війни 14-го року ми знали, як воювати, а в росії такого не було. За багатьма напрямками у них були втрати просто шалені”, – наголосив Данілов.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.