У містобудівній документації немає об’єктів готельної індустрії, басейнів, реабілітаційного центру у львівських Брюховичах

3 липня відбулось третє засідання робочої групи по питанні забудови ділянки на вулиці Широка, 2, у Брюховичах.

05.07.2024
У містобудівній документації немає об’єктів готельної індустрії, басейнів, реабілітаційного центру у львівських Брюховичах

Як повідомила громадська активістка Юлія Лацик, варто очікувати на чергову хвилю джинси, проплаченої запорізьким забудовником “Sensar” у львівських ЗМІ, а  також, хвалебних “од” в коментарях від ботоферм на підтримку забудовника.

“Тож, якщо найближчими днями натрапите в ЗМІ на тексти про будіаництво у Брюховичах на вул. Широка 2, грандіозних об’єктів готельної індустрії, басейнів, реабілітаційного центру на 3000м2, про пільгові входи для місцевих чи ветеранів війни – майте на увазі, цього усього в містобудівній документації – не існує!!!! А вносити зміни в містобудівні умови, для того щоб о те, деклароване на словах, було чітко прописане в містобудівній документації – забудовник не погоджується. А це важливо“, – зазначила Лацик.

Також вона наголосила, що важливо розробити ДПТ, оскільки цей документ чітко регламентує що, де і якого масштабу може бути проектоване й побудоване на ділянці. До слова, затвердження цього документу Брюховицька селищна рада зумисне опустила, позбавивши брюхівчан можливості та права впливати на формування простору.

“Зменшувати об’єму забудови – не хочуть (а це об’єкт – на понад 49000 м2 ). Вносити зміни в містобудіані умови і декларувати там готель – не хочуть. Виготовляти ДПТ – не хочуть. Хочуть тільки, щоб брюхівчани і львів’яни, це все проковтнули, і чим швидше підписати меморандум або який договір з ЛМР, про те що їхні обіцянки всіх влаштовують”, – додала активістка.

Лацик нагадала, що в діючих містобудах під красивою назвою “Нове будівництво багатофункціонального комплексу громадського призначення у складі реабілітаційного центру для учасників ОО (АТО), спортивного комплексу, дитячого дошкільного навчального закладу, центру дитячого дозвілля, навчально-наукового центру, торгово-розважального центру з офісними приміщеннями та трансформаторної підстанції по вул. Широка, 2, в смт Брюхович”, написано  – “будівництво апартаментів”!!!

“І змінювати цього забудовник “Sensar” вперто не хоче”, – підсумувала Юлія Лацик.

Нагадаємо, у лютому 2021 року було відкрито кримінальне провадження та накладено арешт на ділянку, восени 2022 року будівництво було заблоковано фізично – в’їзд на ділянку перегородили бетонними блоками. Проте з’явився новий інвестор Sensar Development і проєкт реанімували.

Мешканці селища Брюховичі зібрали підписи та звернулись до Генерального прокурора України щодо крадіжки в громади землі на вулиці Широкій та списання недобудованої школи.

Також стало відомо, що державний реєстратор Трускавецької міської ради Тарас Лужаниця зареєстрував як об’єкт незавершеного будівництва свіжовикопаний котлован на даній ділянці. Окрім того, представники Sensar Development задля захисту своїх інтересів почали “наймати” військових. Запорізька компанія доручила проводити громадський нагляд за роботами  Сергію Волинському («Волині»), майору ЗСУ, виконувачу обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти, учаснику оборони Маріуполя.

До слова, документи, які уповноважують запорізьку компанію Sensar Development здійснювати забудову на земельній ділянці, досі не оприлюднили громадськості.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.