У Львові врятували жінку із рідкісною хворобою кишківника

Хірурги прооперували 47-річну пацієнтку із рідкісною хворобою Крона.

07.06.2023
У Львові врятували жінку із рідкісною хворобою кишківника

Про це повідомляє  Перше медичне об’єднання Львова.

Жінка роками  не могла нормально харчуватися та не знала про недугу. Під час видалення апендициту у пацієнтки  помітили зміни кишківника та скерували на обстеження. Тоді жінка не взяла до уваги рекомендації лікарів.

Проблеми почалися пізніше, коли з’явився біль, порушення травлення, анемія, а живіт збільшився в розмірах. Згодом пацієнтка могла їсти лише дитяче харчування.

«Через страх почути якийсь страшний діагноз, каже Тамара, вона не зверталася за медичною допомогою і займалася самолікуванням. До спеціалістів Лікарні Святого Пантелеймона пані Тамара звернулась вже у вкрай важкому стані, коли остаточно втратила працездатність. Після обстеження наші медики приголомшили пані Тамару діагнозом: в неї хвороба Крона», — розповідають лікарі.

Пояснюють, що це захворювання, через яке імунна система людини розпізнає слизову оболонку травного каналу як чужорідну і атакує її. Трапляється у 30 людей на 100 тисяч. Вилікувати хворобу Крона неможливо. Проте, дотримуючись призначень та рекомендацій, можна досягти тривалої ремісії і значно покращити якість життя.

Львівські медики виявили, що через довготривалу відсутність правильного лікування в Тамари розвинулась хронічна кишкова непрохідність. У ході операції хірурги розділили всі спайки та виконали резекцію уражених ділянок товстої та тонкої кишки. Вже за тиждень Тамару виписали додому. У пацієнтки попереду післяопераційна реабілітація.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.