У Львові на маршрути вийдуть перші трамваї з Берліна

Вже 2 липня у Львові на маршрут виїде перший трамвай, який місту безоплатно передав Берлін. Ще один почне курсувати у суботу, 3 липня.

01.08.2024
У Львові на маршрути вийдуть перші трамваї з Берліна

Перші два переобладнані та укомплектовані трамваї КТ4D почнуть курсувати на маршрутах № 3 та № 6 м. Львова, повідомляє пресслужба Львівської міськради.

«Плануємо, що 2 серпня, у цю п’ятницю, на маршрут вийде трамвай №1228, а на наступний день, у суботу, – №1229.

Курсуватимуть вони перший день на маршруті №3. «Трійка» вважається одним із найпростіших трамвайних маршрутів у Львові. Наші водії та пасажири вже знають цю модель, і за останні роки встигли полюбити її. Далі ці трамваї працюватимуть на маршруті №3 або №6. А до кінця серпня плануємо випустити на маршрут ще два «берлінці», – зазначив керівник ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Ковалів.

Берлінські вагони є енергоощадними і споживають у 2-2,5 рази менше електроенергії, ніж наявні трамваї. Відтак, це дозволить підприємству, крім підсилення трамвайних маршрутів додатковими вагонами, ще й економити на електроенергії.

Нагадаємо, 12 робочих вагонів КТ4D та запчастини до них Львову безоплатно передала Берлінська транспортна компанія. Перший трамвай з цієї партії місто отримало наприкінці травня цього року.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.