У Львові готують до протезування чоловіка, який під час обстрілу втратив ногу

У реабілітаційному центрі “Незламні” до протезування готують 27-річного Сергія із Красногорівки, що біля Донецька. Він потрапив під обстріл та отримав множинні травми.

07.08.2023
У Львові готують до протезування чоловіка, який під час обстрілу втратив ногу

Як повідомляє Перше медоб’єднання Львова, чоловік втратив ногу, пережив кілька операцій, а попереду ще одна операція та протезування.

27-річний Сергій разом із дружиною жили у Красногорівці. Доньку подружжя вивезло подалі від лінії фронту, а самі залишилися у місті – працювати та стерегти майно.

На початку червня 2023 року Сергій був у машині, яку придбав за чотири дні до цього, коли розпочався обстріл міста із “Градів”. Один зі снарядів влучив поблизу місця, де був чоловік.

“Уламки трощать автівку, а Сергій отримує множинні мінно-вибухові травми. Понівечені кінцівки та велика крововтрата, пробиті легені та розірвана діафрагма. Чоловікові стає складно дихати“, – розповіли у медзакладі.

Сергій доповз до магазину, де працювала його дружина. Там вона та українські військовослужбовці надавали першу допомогу чоловіку та наклали джгут із підручних матеріалів. Швидку допомогу вдалося викликати не одразу, бо у місті немає зв’язку.

Парамедики відвезли Сергія в районний госпіталь, звідки його доправили у Дніпро.

“Шанси на порятунок — лише 20%. Уламки “Граду” вразили також кишківник, печінку та селезінку. Дніпровські лікарі екстрено усувають джерело внутрішньої кровотечі, видаляють селезінку та переливають кров. Крім того, ампутують ліву ногу”, – повідомили у Першому медоб’єднанні.

З Дніпра чоловіка перевезли у Львів до центру “Незламні”. Сергій був у важкому стані: на місці видаленої селезінки був гнійник. У Львові хірурги прооперували чоловіка.

Наразі 27-річний чоловік одужує. Він працює із фізичними терапевтами та готується до протезування.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.