У Грузії тимчасово відкликали законопроєкт про іноагентів, який викликав протести

Політрада “Грузинської мрії”, “Сили народу” та парламентської більшості оприлюднила спільну заяву, в якій йдеться про те, що вони відкликали підтриманий ними законопроєкт про іноземних агентів, який називають “російським законом”.

09.03.2023
У Грузії тимчасово відкликали законопроєкт про іноагентів, який викликав протести
Фото: умовне

Про це, як повідомив канал Mtavari.

Як зазначається у заяві, відбулися консультації між політрадою “Грузинської мрії”, “Сили народу” та членами парламентської більшості щодо поточних політичних процесів навколо закону “Про прозорість іноземного впливу”.

“Ми бачимо, що прийнятий законопроект викликав розбіжності в суспільстві. Машина брехні змогла представити законопроєкт у негативному світлі та ввести в оману певну частину громадськості. До законопроєкту був прикріплений неправдивий ярлик “російського закону”, а його ухвалення в першому читанні було представлено в очах частини суспільства як відхід від європейського курсу”, – йдеться у заяві.

“Ми повинні максимально дбати про мир, спокій та економічний розвиток в нашій країні, а також про прогрес Грузії на шляху європейської інтеграції. Тому необхідно витрачати енергію кожного нашого співгромадянина не на протистояння, а на розвиток країни в правильному напрямку”, – заявили у “Грузинській мрії”.

Як зазначається, “враховуючи все вищевикладене, як влада, відповідальна перед кожним членом суспільства, ми прийняли рішення беззастережно відкликати законопроєкт”.

Нагадаємо, 7 березня у столиці Грузії Тбілісі під час акції протесту проти ухвалення законопроєкту про “іноземних агентів” правоохоронці затримали 66 осіб.

7 березня парламент Грузії у першому читанні схвалив законопроєкт “Про прозорість іноземного впливу”, який також називають законопроєктом про “іноагентів” — на кшталт російського.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.