Як повідомляє Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб, вже у 7 людей, які отруїлися в закладі харчування, виявили сальмонельоз. Окрім хворих є ще 44 контактних, з яких, лише 24 обстежились.
За словами головної державної санітарної лікарки Тернопільської області Оксани Чайчук, сальмонельоз – як і будь-яка бактеріальна інфекція лікується та проходить. Та якщо її не лікувати, то можна залишитись носієм на все життя.
“В ході епідеміологічного розслідування встановлено те, що є контактні особи, які залишались дома. Спочатку було 16 термінових повідомлень, потім кількість хворих зростала. На сьогодні, у нас на обліку стоїть 44 контактних особи, за якими встановлено нагляд та медичне спостереження. При появі симптомів, вони також будуть госпіталізовані і їм буде надаватись медична допомога. З контактних осіб — це працівники закладу ресторанного господарства, їх четверо та 40 контактних з домашніх вогнищ”, — говорить Оксана Чайчук.
На дослідження відібрали 15 продуктів, 13 із закладу та 2 із місць, де перебували хворі, а також питну воду, яка була у закладі, та воду з центрального водогону, інформує Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб.
Продукти харчування і сировини відбиралась як працівниками установи, так фахівцями Держпродспоживслужби.
Про результати буде повідомлено додатково.
Коментарі