Тисячолітній дуб Львівщини винесли на конкурс «Європейське дерево-2024»

Щороку, починаючи з 2011 року, в лютому відбувається онлайн-голосування за Європейське дерево року, організоване Асоціацією екологічного партнерства (EPA).

09.02.2024
Тисячолітній дуб Львівщини винесли на конкурс «Європейське дерево-2024»

Про це повідомляє Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

Цьогоріч на фінальному етапі голосування Україну представляє Тисячолітній дуб, що знаходиться на території церкви Михайла у с. Верин Стрийського району.

Дерево має статус ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «Віковий дуб».

Фіналістами конкурсу Європейське дерево року також є представники Словаччини, Португалії, Литви, Латвії, Естонії, Чехії, Бельгії, Польщі, Хорватії, Нідерландів, Іспанії, Італії, Франції та Великобританії.

Голосування за Європейське дерево року 2024 триває до 16:00 22 лютого 2024 року за посиланням.

«На жаль, світ відкриває для себе Україну за трагічних обставин. Але мусимо скористатися нагодою і показати наші не лише культурні, а й природні багатства. 1000-літній дуб с.Верин заслуговує стати відомим нарівні з іншими європейськими «старожилами». Отже, давайте підтримаємо його своїми голосами!» – зазначила Оксана Війтик, т.в.о. директора департаменту.

Голосування є таємним протягом усього періоду голосування. Згідно оголошеного рейтингу станом на 8 лютого представник з України знаходиться на 9 місці з 2007 голосами.

Наступний проміжний результат буде оголошено 15 лютого.

“А ви ще не проголосували? Виберіть 2 дерева з 15 кандидатів і віддайте свій голос, підтвердивши його за допомогою електронної скриньки”, – зазначили у дописі.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.