Сина колишнього російського власника ЛАЗу затримано в Аргентині

На підставі зібраних ДБР доказів правоохоронними органами Аргентинської Республіки затримано сина російського бізнесмена Ігоря Чуркіна, який намагався зберегти активи в Україні коштом державного банку.

01.02.2024
Сина колишнього російського власника ЛАЗу затримано в Аргентині
На фото син російського бізнесмена Ігоря Чуркіна

Як інформує пресслужба ДБР, у липні 2022 року громадянину рф та його спільнику, які намагалися обманом зберегти майно підприємства у Львові, повідомили про підозру.

Велике українське підприємство ТОВ «Львівські автобусні заводи» взяло значний кредит у державному банку під заставу свого майна. Його власник, громадянин рф Ігор Чуркін, витратив гроші на власний розсуд та відмовився повертати кредитні кошти банку. Водночас, він не хотів втрачати майно підприємства, яке перебувало у заставі.

Тому російський бізнесмен розробив схему блокування проведення аукціону з продажу заставного майна українським банком. Підконтрольний олігарху керівник підприємства подав до поліції завідомо неправдиву заяву про нібито вчинення кримінального правопорушення представниками банку. Він звинуватив службових осіб установи у вигаданому особливо тяжкому правопорушенні.

Така заява стала підставою для реєстрації кримінального провадження та накладення арешту на заставне майно.

Нагадаємо, Львівська міськрада не змогла відсудити в російської компанії гуртожиток ЛАЗу.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.