Селу поблизу Львова повернуть історичну назву

Львівська районна рада ухвалила рішення щодо перейменування села Милошевичі.

26.10.2023
Селу поблизу Львова повернуть історичну назву

Відповідне рішення буде скероване до Верховної Ради України, з метою ухвалення нею повернення селу Милошевичі його історичної назви – Милошовичі, повідомляє пресслужба Львівської районної ради.

За відповідне рішення «Про надання згоди на перейменування населеного пункту Милошевичі» проголосували депутати під час 16-ї сесії Львівської районної ради. Село розташоване на Львівщині у Пустомитівській територіальній громаді Львівського району.

При визначенні доцільності перейменування села Милошевичі на Милошовичі враховано думку місцевих мешканців територіальної громади. Зокрема, відомо, що назва села «Милошовичі» є у всіх відомих історичних документах датованих 1443 роком. Тут жили білі хорвати, і назва села пішла від власної назви Милош (ім’я), де використовується суфікс «-ов-», і вона вживалась упродовж багатьох століть.

Як йдеться у довідці Центрального архіву України у м. Львів від 22.05.2008 року №604 виданій Семенівській сільській раді, в жодних документах іншої назви як с. Милошовичі ніколи не вживалося та документально не зафіксовано. Відтак, громада с. Милошевичі просила звернутися у відповідні органи щодо повернення історичної назви цього населеного пункту, оскільки нинішній немає обґрунтованого змісту.

 

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.