росія може розпочати наступ на лівобережній частині Запоріжжя – Генштаб

Крім того, армія рф посилює тиск на Донеччині.

12.01.2023
росія може розпочати наступ на лівобережній частині Запоріжжя – Генштаб
Фото: умовне

Про це 12 січня на брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України, бригадний генерал Олексій Громов.

Генштаб очікує, що рф може активізувати свої дії щодо захоплення лівобережної частини Запорізької області. 

Наразі ж найвища активність ворога відмічається на Бахмутському, Лиманському та Авдіївському напрямках.

“Ворог розраховує перехопити стратегічну ініціативу”, – сказав він.

Генерал зазначив, що за прогнозами Генштабу найближчим часом російські війська спробують вийти на адміністративні кордони Донецької області. 

“Протягом поточного року потенційна загроза повторного наступу зс рф з території білорусі буде зберігатись. На даний час ударного угруповання для відновлення бойових дій з території республіки білорусь не спостерігається”, – пояснив військовий.

На тлі війни в Україні росія намагається суттєво збільшити чисельність своїх військ. Зокрема загальна кількість має становити до 1,5 мільйона осіб, планують сформувати щонайменше 20 нових дивізій.

“Водночас окупанти займаються мародерством і тероризують мирних мешканців на тимчасово окупованих територіях України. Продовжують практику виселення людей. Прискорюють заходи до незаконної інтеграції до російської адміністративно-правової системи”, – розповів Громов.

Наприклад, російські окупанти почали замінювати водійські посвідчення на свої та видавати номерні знаки російського зразка із цифровим позначенням регіону російської федерації. 

Нагадаємо, у рф заборонили виїзд за межі країни придатним до військової служби громадянам.

Олег Костюк

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.