Рада ліквідувала Окружний адміністративний суд Києва

Іншим законопроєктом народні депутати створили Київський міський окружний адміністративний суд.

13.12.2022
Рада ліквідувала Окружний адміністративний суд Києва
Фото: ОАСК

Про це 13 грудня повідомила низка народних депутатів. За відповідний закон проголосували 310 нардепів, при 0 голосів проти.

“Діяльність цього суду на чолі Павлом Вовком – роками була предметом пильної уваги “Схем”. Ручне управління, замовні рішення, реалізація корупційних інтересів, казкове збагачення, а зрештою ще й пряме підігравання планам Москви по захопленню центральної влади в Україні – за декілька років журналісти “Схем” зробили десяток розслідувань про ОАСК. Дякую всім колегам-журналістам та громадським організаціям, які системно і невтомно тримали високий рівень уваги до цієї проблеми!”, – прокоментувала рішення українська журналістка Наталія Седлецька. 

Нагадаємо, США запровадили санкції проти глави ОАСК Павла Вовка. Крім того, 7 липня 2020 року НАБУ повідомило про вручення підозр главі ОАСК та низці його колег. За версією слідства, вони створили злочинну групу для захоплення держвлади шляхом встановлення контролю за Вищою кваліфікаційною комісією суддів та Вищою радою правосуддя.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.