путін хоче розосередити українські війська перед можливим російським наступом – ISW

Нове вторгнення з території білорусі малоймовірне, але главі кремля необхідно прикувати увагу Сил оборони України до північно-східних прикордонних районів.

02.02.2023
путін хоче розосередити українські війська перед можливим російським наступом – ISW
Фото: умовне

Про це у своєму звіті повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики повторили свій прогноз про те, що нове сухопутне вторгнення з території білорусі в Україну є вкрай малоймовірним, оскільки окупанти не змогли сформувати боєздатне угруповання.

Водночас, як ідеться у звіті ISW, володимир путін, можливо, створює умови для подальших прикордонних рейдів до північно-східних українських областей. Експерти вважають, що кремль намагається відвернути українські сили від проблемних напрямків напередодні масштабного наступу рф і прикувати їхню увагу до інших ділянок фронту.

Так, 1 лютого путін провів нараду щодо відновлення житлової інфраструктури в Криму, бєлгородській, брянській та курській областях після обстрілів нібито з української сторони.

“Акцент путіна на передбачувану небезпеку українських обстрілів прикордонних регіонів, імовірно, має подвійну мету. Він продовжує інформаційну операцію, мета якої – представити війну в Україні як реальну загрозу для російських громадян, щоб заручитися внутрішньою підтримкою затяжної війни. Можливо, Путін також створює умови для проведення прикордонних вилазок, щоб відволікти й розсіяти українські сили від критичних напрямів просування, притиснувши їх до північно-східних прикордонних районів. Загроза прикордонних рейдів із бєлгородської, брянської та курської областей на північ і північний схід України, ймовірно, є спробою змусити Україну розгорнути обмежені підрозділи на цих напрямках для захисту, розосередивши українські війська перед імовірним наступом зс рф у найближчі місяці”, – додали в ISW.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.