Прикордонники Львівщини отримали техніку для створення радіоперешкод ворожим дронам

Спільнота Львівського ІТ Кластера передала прикордонній службі Західного регіону РЕБ для протидії безпілотним літальним апаратам противника.

20.02.2024
Прикордонники Львівщини отримали техніку для створення радіоперешкод ворожим дронам

Два портативні радіоелектронні пристрої передали в межах ініціативи Victory Projects та проєкту «Guardian». Прикордонна служба згодом відправить ці засоби для допомоги військовим у знищенні ворога, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

КВЕРТУС AD KRAKEN Е створює радіоперешкоди на 360⁰ і має додатковий блок направлених антен для посилення захисту у певному напрямку.

Вартість обладнання понад мільйон гривень.

Проєкт «Guardian» стартував навесні 2023 року. Тоді ж і відбулася перша передача обладнання для прикордонників Львівщини. Мета проєкту – підвищити рівень підготовки прикордонників для професійного несення служби, адже вони не лише охороняють кордони, але й дають відсіч ворогу на фронті.

Вже влітку 2023 року до проєкту долучилась Львівська ОВА. Спільно з ІТ Кластером передали 3 звичайні дрони типу Mavic-3 з оптичною камерою та ще 3 – з тепловізійною, що використовують для розвідки у нічний час.

У жовтні того ж року прикордонники Західного регіонального управління ДПСУ отримали сучасної техніки для моніторингу ситуації на кордонах України вартістю в 2,5 мільйони гривень.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.