Понад 2 тисячі львів’ян повідомили про домашнє насильство від початку 2024 року

Серед людей, які зазнали насильства, 80% — жінки, 16% — чоловіки, а 4% — діти.

20.08.2024
Понад 2 тисячі львів’ян повідомили про домашнє насильство від початку 2024 року

Про це повідомляє персслужба Львівської міськради.

Мобільна бригада надала 3441 послугу, серед яких 84 особам надали послугу кризового поселення.

«Якщо ви зіштовхнулися або стали безпосереднім свідком насильства, – телефонуйте до органів Національної поліції за номером 102 та за телефоном Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі: 0 800 307 305. Також, для підвищення рівня обізнаності про запобігання і протидію домашньому насильству та насильству за ознакою статі, у громадському транспорті мешканцям розповідають, куди звертатись у випадках домашнього насильства», — зазначають в управлінні соціального захисту Львівської міської ради.

Також мешканцям нагадують, що на території Львівської громади функціонує притулок для жінок та жінок з дітьми, які постраждали від домашнього насильства, де постраждалі мають змогу отримати тимчасове безпечне проживання, психологічну допомогу та підтримку. Поселення відбувається через звернення до Поліції або на лінію Мобільної бригади.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.